Водещи новини Добрич Образование

Слънчева приказка сътвориха талантите от детска градина „Слънчице” (снимки)

„50 слънчеви години” – под този наслов преминават честванията на половинвековния юбилей на детска градина №10 „Слънчице” в Добрич. Акцент в нея бе концертът, който представи на сцената на зала „Добрич” таланта на малките възпитаници на учебното заведение, подкрепени от всеотдайните си учители.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев изпрати поздравителен адрес до директора и колектива на детска градина №10 „Слънчице” по случай юбилея. „Уверен съм, че натрупаният 50-годишен опит е ключ към успеха, съхранил предимствата на добрия педагогически опит и националните традиции”, се казва в него. „Пожелавам Вашата успешна и ползотворна работа, подчинена на отговорната мисия на учителите към търсене на модерни решения за преодоляване на предизвикателствата на новите образователни реалности, да продължи със същия нестихващ ентусиазъм още дълги години”, се казва още в поздравителния адрес на министър Вълчев.

„Когато половин век си осмислял живота си, дарявайки щастливо детство на поколения достойни граждани и дръзки мечтатели, то неотменно идват миговете на дълбоко удовлетворение от постигнатото”, посочват в поздравителния адрес народните представители Даниела Димитрова и Пламен Манушев.

„Концертът среща гостите с вълшебството на детството, с нашето слънчево бъдеще”, каза в приветствието си директорът на детската градина Пенка Миланова. По думите й, „мисията на работещите в детската градина в продължение на 50 години е била грижа за живота и здравето на всяко дете, грижа за развиване потенциала на всяко дете, така че първите седем години да бъдат добра основа и да дават равен старт за бъдещето на всяко дете”, подчерта тя. И изрази своята благодарност към всеки, който е работил в детската градина и е допринесъл за развитието и утвърждаването на детска градина №10 „Слънчице” като една от най-добрите образователно-възпитателни институции в Добрич.

„Честваме 50-годишнината на една институция, която, благодарение на словото е успяла да възпита много поколения деца. Да ги възпита в любов, в благодарност, че сме българи. Нека екипът на детската градина все така с възрожденски дух да се грижат за децата на Добрич, каза в поздравлението си заместник-кметът „Хуманитарни дейности” д-р Емилия Баева. Тя поднесе поздравителен адрес от името на кмета Йордан Йорданов, който, като родител, бе сред гостите в залата.

Община Добрич подарява по случай юбилея на детската градина 1000 лева за закупуване на още една интерактивна дъска.

Всички групи и извънкласни дейности в детската градина се представиха с песни и танци, които са подготвяли през последните месеци с много желание и любов. Сцената завладяха с таланта си малки слънчогледи, житни класове, пчелички, пеперуди, нежни пролетни цветя и врабчета.

С танц те разказаха красива слънчева приказка, през която поведоха зрителите бившата възпитаничка на детската градина Полина Пенчева и актьорът Пламен Маринов, превъплътил се в ролята на нейния дядо.

Пенка Миланова благодари на родителското настоятелство „Сдружение за развитие на деца „Слънчице”, които са изработили красиви предмети, които са продадени на организирани благотворителни базари в детската градина, за да бъдат осигурени средствата за новите костюми, с които малчуганите се представиха на сцената.

Концертът завърши с огромна торта за юбилея на детската градина, в която се криеше почерпка за всяко дете.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.