Водещи новини Образование

Над 100-годишна икона ще поведе празничното шествие в Добрич

Празничните прояви за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, в Добрич започват с тържества във всички учебни заведения от 08.00 ч. – 09.30 ч.

В 9.00 часа в храм „Свети Георги“ добрички духовници ще отслужат благодарствен молебен за делото на солунските братя Кирил и Методий.

В 9.45 ч. пред паметника на равноапостолите на пл. „Свобода” ще бъдат положени цветя и венци от представители на община Добрич, Областна управа, училища и културни институти.

В 10.00 часа на площад „Свобода“ започва празничното шествие на ученици, студенти, дейци на културата, образованието и науката. Първи по Пешеходната зона ще се представят ученици от Средното училище „Св. св. Кирил и Методий”, които ще носят над 100-годишна икона на Солунските братя. На площада ще се проведе тържествен ритуал за предаване на училищните знамена от випуск „2018” на випуск „2019”. За тази година с лента „Отличник“ ще бъдат 3786 ученици /с 354/ повече от миналата учебна година/. Броят на абитуриентите е 766.

Празникът продължава в 11.30 часа на площад „Свобода“ с фолклорен концерт с участието на Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с гл. худ. ръководител Стоян Господинов, пом.-ръководител Антония Тончева и музикален ръководител Николай Иванов, Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“ и Детска танцова студия „Добрич“ при Младежки център – Добрич и Танцова формация при ОУ „Димитър Талев“ с гл. худ. ръководител Александър Александров и пом.-ръководител Юрий Митев.

Вечерта от 18.00 часа ще звучат изпълнения на Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.