Образование

3786 ученици в Добрич ще дефилират на 24 май с лента „Отличник“

За тази година, закичени с лента „Отличник“ ще бъдат 3786  ученици в Добрич, което е с 354 повече от миналата учебна година, съобщиха от Общината.

Броят на абитуриентите е 766.

Празничните прояви за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май в Добрич започват с тържества във всички учебни заведения от 08.00 ч. – 09.30 ч. В 9.00 часа в Храм „Свети Георги“ добрички духовници ще отслужат благодарствен молебен за делото на Светите солунски братя Кирил и Методий. В 9.45 ч. пред паметника на равноапостолите на пл. „Свобода” ще бъдат положени цветя и венци от представители на община Добрич, Областна управа, училища и културни институти. В 10.00 часа  на площад „Свобода“ започва празничното шествие на ученици, студенти, дейци на културата, образованието и науката. Първи по Пешеходната зона ще се представят ученици от Средното училище „Св. св. Кирил и Методий”, които ще носят над 100-годишна икона на Солунските братя.

На площада ще се проведе тържествен ритуал за предаване на училищните знамена от випуск „2018” на випуск „2019”.

Празникът продължава в 11.30 часа на площад „Свобода“ с  фолклорен концерт с участието на Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с гл. худ. ръководител Стоян Господинов, пом.-ръководител Антония Тончева и музикален ръководител Николай Иванов, Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“ и Детска танцова студия „Добрич“ при Младежки център – Добрич и Танцова формация при ОУ „Димитър Талев“ с гл. худ. ръководител Александър Александров и пом.-ръководител Юрий Митев. Вечерта от 18.00 часа ще звучат изпълнения на  Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова. В 19.00 ч в Клуб Клуб „TheMaze“ ще се отбележи Рожден ден на Читателско студио „Добруджански истории“.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.