Водещи новини Здраве

Съпруг на пациентка нападна екип на Спешното отделение в Добрич

35-годишен мъж от Крушари снощи е нападнал екипа на Спешното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич зам.-директорът на лечебното заведение д-р Бисер Ботев. Той е получил сигнал от началника на отделението д-р Калоян Куртев и е отишъл на място.

Инцидентът е станал около 20,45 часа. Мъжът довел съпругата си, на която чуждо тяло било попаднало в окото. Настоял веднага вратата на отделението да бъде отворена и жена му да бъде приета. Заплашвал лекарите, обиждал ги, а след това разбил вратата.

По земята се разхвърчали парчета стъкло и кръв, тъй като ръцете на нападателя били нарязани от стъклата от разбитата врата. Те се посипали и върху лекарка, която отивала да отвори вратата.

Няма наранени медици, каза д-р Ботев.

На място са повикани полицаи, които укротили агресивния мъж.

Лично д-р Куртев е обработил раните му. Той е бил задържан за 24 часа в ареста.

Тази сутрин адвокатът на МБАЛ подал жалба срещу нападателя, тъй като, според последните промени в Наказателния кодекс, нападението вече се води срещу служебни лица.

Съпругата е получила медицинска помощ и е насочена към очен лекар във Варна, тъй като в МБАЛ-Добрич вече няма очно отделение.

Д-р Ботев обясни, че вратата на отделението е затворена, тъй като в кабинетите се обработват спешни случаи, а има и шокова зала с пациенти в изключително тежко състояние. Вратата на отделението се отваря „на секундата”, когато пациентът пристига с линейка, поясни той.

„Агресията в Спешно отделение е непрекъсната – и през деня, и през нощта. Случите на заплахи и обиди към лекарите, блъскане и други подобни прояви, са ежедневие.

Пациентите не могат да разберат, че агресията няма да помогне на дежурните екипи да работят по-бързо. Напротив, още повече ще ги забави”, коментира д-р Ботев.

“Колегите са отчаяни. Опасявам се, че ще дойде момент, когато тези, които сега се оплакват, че много чакат, вече няма да има къде да чакат”, каза още лекарят, който е дългогодишен началник на Спешно отделение и също е бил жертва на агресия от пациенти.

Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.