Водещи новини - дясно Образование

Зрелостниците на втора матура, седмокласниците – на НВО по математика

Днес се провежда вторият изпит от тазгодишните матури.

Изпитът започва в 8.00 часа и продължава 4 астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности – 6 часа, съобщиха от МОН.

Зрелостниците трябва да заемат местата си най-късно до 7.45 ч. и да пишат с черен химикал.

Заявления за явяване на матурите са подали общо 1092 зрелостници, като част от тях са завършили предходни години.

В област Добрич матурите ще се проведат в 13 училища. 231 квестори ще следят за реда, съобщиха от Регионалното управление по образование.

Малко по-късно – в 9.00 часа, ще бъде изтеглен изпитният вариант за национално външно оценяване по математика за седмокласниците. Техният изпит започва в 10 часа и е от два модула.

Първият е модул съдържа 20 задачи от два вида – със структуриран отговор и със свободен отговор. Продължителността му е 60 мин., а максималният брой точки, който могат да получат учениците, е 65.

По информация на Регионалното управление по образование, в областта 7 клас завършват 1338 ученици, които се очаква да се явят на национално външно оценяване

Те ще положат изпита в 54 училища в областта. От РУО увериха, че ще бъде спазено изискването за минимум 13 и не повече от 15 ученици в класна стая при провеждането на НВО. За реда ще следят 417 квестори. Ученицитеще положат изпита в училищата, в които са учили. Предвидени са мерки за сигурност – квестори, видеонаблюдение, полицай във всяко училище.

Децата със специални образователни потребности са 14. Те ще положат изпита в специални зали, отделно от другите ученици.э

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.