Образование Спорт

Професионалисти и ученици от СУ “П. Р. Славейков” спортуваха заедно

В истинска атракция за цял Добрич се превърна спортният празник на СУ „Петко Рачов Славейков”, проведен в част от пешеходната зона в центъра на града. Момчетата от Волейболен клуб „Добруджа 07”, официален партньор на училището, монтираха две волейболни мрежи, игрище за баскетбол, площадки за хандбал и футбол на малки вратички. Беше осигурена охрана, както и медицински екип, съобщиха от учебното заведение.

Славейковци получиха възможност да научат основни похвати и елементи от четири вида спорт: волейбол, футбол, баскетбол и хандбал. Всички се завъртяха на всички игрища и играха с професионалните спортисти.

Треньорите по волейбол Веселин Великов, Пламен Великов, Петър Пенев, Нели Нешич, както и Драган Нешич, член на УС на „Добруджа 07”, демонстираха пред славейковци волейболна техника и ги учеха на пасове над мрежата.

На хандбалната площадка децата се опитваха да вкарат гол на вратаря на мъжкия тим на „Добруджа” Емил Иванов, подпомагани от наставниците по хандбал Красимир Станков, който е и преподавател в СУ „П. Р. Славейков”, на Емил Иванов и на Добромир Русев.

На футболното игрище треньорът на „Добруджа 1919”, Венци Желев, влезе в ролята на селекционер и рефер на десетината отбора, които с нетърпение очакваха да им дойде реда да ритат топката.

Под баскетболния кош лично треньорката Андриана Георгиева от „Ънстопъбъл” обясняваше на учениците основните елементи на играта. Помощ на малчуганите оказваше и Президентът на клуба и треньор, Кирил Киров. Специален гост бе президентът на „Виктория – Волей” Пловдив, Драган Иванов. Водещ на празника бе Теди Джорджо.

Спортният празник бе открит от директора на училището Георги Георгиев. „Спортът е начин на живот, той преди всичко гради характер, той е сила, дух и най-вече здраве! Спортът е цел, концентрация, удоволствие и забавление! Избираме спорта, защото той ни дава мотивация и сила, бягство от скуката, лоялност и отговорност, самоуважение и респект към другите. Изминалата година донесе много спортни успехи на училището ни. Браво на всички момичета и момчета от нашите отбори по хандбал, лека атлетика и бадминтон! Класа, опит и жажда за успех показаха Славейковци във всички мачове. Скъпи ученици, днес е празник на спорта. Нека се включим всички заедно, нека споделим празника като екип!”, призова г-н Георгиев.

Основният инициатор на мероприятието, Драган Нешич, изказа огромна благодарност към славейковци и към ръководството на училището за невероятния спортен празник, на който децата и спортуваха, и се забавляваха.

За всички присъстващи фирма Изида бе предвидила вкусен сладолед.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.