Водещи новини Образование

Започва сезонът на абитуриентските балове в Добрич

Тази година училищата в област Добрич изпращат 1061 абитуриенти, съобщиха от Регионалното управление по образование. Само в областния град, по данни на Община Добрич, абитуриентите са 766, което е 18 повече от предходната учебна година.

Всички абитуриентски балове ще се проведат в заведения на територията на област Добрич.

Първото тържество е в сряда – на зрелостниците от Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов”, които от 20 часа ще празнуват в зала „Европа” в квартал „Добротица”.

На 24 май ще празнуват абитуриентите от 11 училища, от които четири от Добрич. Балът на СУ “Димитър Талев” започва в 19 часа в зала „Европа”. Там ще е и балът на ФСГ „Васил Левски”СУ “Св. Св. Кирил и Методий” ще празнува от 20 часа в ресторант „Лебед“, а в ресторант „България” ще е тържеството на ПГВМ “Проф. д-р Георги Павлов”.

Същия ден ще са баловете на СУ “Н. Й. Вапцаров” – Ген. Тошево – в ресторант „Добруджански рай“ от  19,30 ч. и ПГЗ “Тодор Рачински” – в ресторант “Свети Георги” от 20 ч. Каварненското СУ  “Стефан Караджа” ще празнува в Лайтхаус Голф и СПА хотел или хотел „Роял” в „Златни пясъци”, а ПЗГ “Кл. Аркадиевич Тимирязев” от Каварна ще е м хотел „Елена” в курорта „Златни пясъци”.  В стола на италианския завод „Дека” ще бъде красивата вечер на абитуриентите от двете училища в Тервел – СУ “Йордан Йовков” и ПГТО “Дочо Михайлов”. Припомняме, че и тази година Община Тервел плаща кувертите за бала на зрелостниците.

Абитуриентите от СУ “Асен Златаров” в Шабла се отправят към хотел „Палм бийч” в „Златни пясъци”.

Останалите 13 училища ще празнуват на 25 май. В ресторант „Европа” ще празнуват абитуриентите от ЕГ “Гео Милев”. Други три учебни заведения пък са избрали за тържествената вечер ресторант „Чифлика” – Спортно училище “Г. Ст. Раковски”, ПГ по ТС “М. В. Ломоносов” и ПГ по ТОЛП.

Балът на абитуриентите от СУ  “Св. Климент Охридски” ще е от 19,30 часа в ресторант „Албена“, на СУ “Любен Каравелов” – в ресторант „Лебед“ от 19 ч., СУ “П. Р.Славейков” – в хотел – ресторант „Резиденция“ от 19,30 часа, ПМГ “Иван Вазов”в ресторант „България“ от 20 часа, ПГАС – ресторант „Централ“ от  19,30 часа, а празникът на ЧПГТП “Райко Цончев” ще е в комплекс „Изида“ от 19,00 часа.

В Лайтхаус Голф и СПА от 20 часа е празникът на СУ “Христо Ботев” в Балчик, а балът на СУ “Христо Смирненски” в с. Оброчище ще е в хотел „Елена” в курорта „Златни пясъци”.
Също на 25 май е и празникът на СУ “Христо Смирненски” в Крушари – в ресторант „България“.

Снимка: Архив

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.