Добрич

В София набелязаха идеи за възраждане на Добрич

Идеи за следващи дейности формулираха в обща дискусия участниците във форума „GlobalDobrich”, който се проведе в София, става ясно от сайта на инициативата. Той имаше за цел да мобилизира гражданския потенциал и да създаде глобална общност от хора, които живеят в Добрич или са свързани с него. Основната цел е да се мобилизират ресурсите на всички хора, които са свързани с Добрич в миналото, настоящето и бъдещето, и които са най-ценния капитал, с който градът и регионът разполагат.
Сред идеите, около които са се обединили участниците във форума в София, са организиране на бизнес/инвестиционен форум с участие на международните търговски камари, изработване на материал – обобщена конкретна информация/наръчник за инвеститори, които проявяват интерес към Добрич, организиране на „атаки“ в Instagram и други социални мрежи, на фестивал за графити. Друго предложение е за организиране на студентски конкурс за архитектурен проект за центъра на Добрич, както и за „подарени“ видео-клипове на известни БГ изпълнители, като се намерят средства за клипове, които да бъдат снимани в Добрич.

Организиране на други студентски конкурси – например „видео визитки“, на събития от типа „най“ – интересно, музикално, младежко, събитие. Има идеи за срещи/майсторски класове с вдъхновители в сферата на науката, за привличане на непедагози за преподаватели (Съществува национална програма на МОН), за организиране на състезание /изложение за роботи в сферата на земеделието, както и за привличане на външни експерти, които да подпомагат администрацията.

Друго предложение е за събиране на лични успешни истории на хора от Добрич – успели някъде по света и у нас и които са лидери в различни сфери, за практически обучения за учители.

Участниците са пожелали организиране на следващ форум в София, който да е с продължителност 2 дни.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.