Общество

От ОД на МВР – Добрич обясниха грешката с информацията за починалия в двора на болницата

Техническа грешка е довела до неточност в информация на полицията за случая с починалия в двора на болницата, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР за Про Нюз Добрич. Объркването е станало от това, че мъжът е отивал към Спешното отделение, а не си е отивал оттам.

В официалния бюлетин на полицията се казваше: “На място е установено, че 51-годишен мъж от град Добрич след извършен преглед в спешно отделение потегля с лекия автомобил, губи контрол над МПС и се преобръща по таван”.

Според първоначалната информация, мъжът е получил инфаркт зад волана и е починал на място. При катастрофата е пострадала 44-годишна жена, която е пътувала в колата. Тя е със счупена ръка. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. По случая е образувано досъдебно производство.

Пред Про Нюз Добрич зам.-директорът на МБАЛ д-р Бисер Ботев обясни, че е извършена проверка и мъжът, който е бил със силни болки в гръдната област, изобщо не е успял да достигне до Спешно отделение. Най-вероятно, е получил масивен инфаркт още след бариерата на болницата.

Не фигурира в регистрите на Спешно отделение, нито на МБАЛ.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.