Водещи новини Здраве Крими

МБАЛ: Починалият в двора на болницата в Добрич мъж не е стигнал до Спешното

51-годишният мъж, който се преобърна с колата си в двора на болницата в Добрич, най-вероятно, след получен инфаркт, не е успял да стигне до Спешното отделение. Това съобщи за Про Нюз Добрич зам.-директорът на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Бисер Ботев.

Той категорично отрече подадената по-рано днес от ОД на МВР информация, че ”51-годишен мъж от град Добрич след извършен преглед в спешно отделение потегля с лекия автомобил, губи контрол над МПС и се преобръща по таван”. Проверка е показала, че мъжът така и не успял да стигне до Спешно отделение.

Мъжът получил стягане в сърдечната област. Съпругата му била употребила много малко количество алкохол, но все пак решил да не рискуват и той се качил зад волана, за да отидат на преглед  в Спешното. В района на бариерата на болницата болката в гърдите станала много силна, най-вероятно е получил масивен миокарден инфаркт.  В резултат на това се е получило неконтролирано натискане на педала на газта, след което колата се е преобърнала.

Д-р Ботев обаче е категоричен, че мъжът не е бил пациент на Спешно отделение, той е идвал за преглед, но не е успял да стигне.

Не фигурира в регистрите на Спешно отделение.

Никой със сърдечна болка не напуска болницата, категоричен бе д-р Ботев, който е дългогодишен началник на отделението.

Той обясни, че съпругата е съпругата, която е пострадала при преобръщането на колата, е със счупване на лявата ръка. Тя е била обработена в Спешно отделение и след това настанена в отделението по ортопедия. В съзнание е, контактна е.

Тепърва съдебно-медицинската експертиза ще показва дали мъжът е починал от инфаркт или вследствие на катастрофата.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.