Водещи новини - дясно Каварна Крими

Писмата на избягалия затворник Пелов с марка от Каварна

„…Дори избягалият затворник Владимир Пелов използва пощенската марка с изображение на храм „Св. вмчк Георги“ в Каварна”, написа администраторът на фейсбук групата „Ти си Каварна” Атанас Димитров-АтаДим.
Видно от снимките, които медиите разпространиха на писмата на Пелов, пощенската марка, която избягалият затворник е използвал, е от марките, които бяха валидирани преди две години по повод 180-годишнината на храма в Каварна.
Изданието се състои от една пощенска марка с номинална стойност 0,65 стотинки в тираж 12 000 броя и специален пощенски печат. Автор на проекта е художникът Светлин Балездров.

Писмото на избягалия от затвора Владимир Пелов е предадено на прокуратурата и то вече е част от делото за бягството, каза главният секретар на МВР Младен Маринов.
Писмото и като почерк, и като текст, ще бъде изследвано, а също и от къде е изпратено. Прави се експертиза за автентичността на писмото от избягалия затворник Владимир Пелов, обяви във Варна министърът на правосъдието Цецка Цачева, цитирана от БТА. По думите й експертите трябва да разберат и кога точно е писано.
Писмото от името на един от най-издирваните рецидивисти у нас пристигна и в NOVA. То представлява четири листа, подписани с името Владимир Пелов и адресирани до NOVA, президента и омбудсмана. В него пише, че Пелов е невинен. Оръжието, което ползвал по време на бягството от затвора, не било с цел да убива. Не се казва обаче как се е сдобил с него.
Писмото е с дата 7 май, пуснато е с марка от Каварна, но е с клеймо София. Има и адрес на подателя. Ботевград, ул. “Ал. Батемберг” 21, където е домът на Владимир Пелов.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.