Култура

Етно джаз в изпълнение на художници в Нощта на музеите в Добрич

Концерт етно джаз ще изнесе група „Сибила“ от София  в Нощта на музеите в Добрич. Той ще започне от 21 часа в Художествената галерия в Добрич, съобщават от културния институт.

През 2017 година пътищата на две художнички се пресичат, но не в полето на изобразителното изкуство, а на музиката. И така се появява група „Сибила“, състояща се от Дона Стоянова (вокал и китара) и Милена Трайкова (вокал и перкусии). Година по-късно към групата се присъединява още една пееща художничка-Габриела Славова (вокал). Стилът на група Сибила може най-общо да бъде определен като етно с елементи на джаз. Групата се насочва към фолклорен репертоар от различни части на света в желанието си да изследва неизчерпаемите възможности за интерпретацията на тази музика. Тя възприема образците от световната музикална съкровищница като непресъхващ извор на вдъхновение и ги изпълнява свободно, според собствения си усет и музикални търсения.
За Нощта на музеите група Сибила е подготвила разнообразна програма от народни песни-испански, френски, английски, български, еврейски и др. Освен това са включени и такива, които стоят толкова близо до фолклора, че днес сме свикнали да ги възприемаме като такъв, но те имат свой автор и … своя собствена история. Групата ще се представи в разширен състав, като към нея ще се присъединят Сефани Чивчибашиева, която свири на множество екзотични ударни инструменти и китаристите от Добрич Красимир и Деян Димитрови

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.