Водещи новини - дясно Образование Храна и напитки

Добрич се включва в хранителната революция на Джейми Оливър

Добрич ще се включи в Българската хранителната революция, която е част от кампанията на известния готвач Джейми Оливър – Food РevolutionDay.

В град Добрич денят ще бъде отбелязан с кулинарна работилница “Вила ди Полета” днес от 11 ч., като в нея ще могат да участват деца на възраст 5-15 г.

“Ден на революцията в храненето” 2018 се организира от фондация “За храната” и е част от глобалното движение Food Revolution, основано от Джейми Оливър. Събитието е насочено към деца на възраст от 3 до 16 години. Кампанията включва редица кулинарни работилници за деца, лекции за здравословно хранене, публикуване на специализирани материали и информация.

Фондация „ЗА  ХРАНАТА” за втора поредна година организира Дни на революцията в храненето с наслов „Повече плодове и зеленчуци – по-малко тесто и захар”. Основните цели на кампанията са: да популяризира идеите на Джейми Оливър в България; да се привлекат максимален брой съмишленици в страната – родители, учители, бизнес, политици, медии, различни общности; да се насърчи българският родител да предлага на детето си повече плодове и зеленчуци и по-малко тестени изделия; да се насърчат децата и техните родители да мислят в посока здравословното хранене и активен живот; да се предоставят добрите европейски практики в храненето. Всички инициативи на Фондацията са под егидата на Министъра на образованието – Красимир Вълчев.

.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.