Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Проверено и споделено от мен – Анита: Рулца от тиквички с извара и маслини

Всеки който ме познава,  знае за слабостта ми към тиквичките. Е да де, но колкото и да ги обичам в един момент ми омръзва да ги ям всеки път по един и същи начин, просто защото не винаги имам време да се позанимавам. Днес ще ви представя една рецепта, която премина няколко метаморфози в съзнанието ми, в процеса на готвене. Рецептата не е сложна, времето за приготвяне е сравнително малко, може да се използва както за предястие така и за основно, а освен това е много удобна за пренос в кутия, което я прави подходяща за обяд в работата. Рулца от тиквички с извара и маслини  Необходими продукти: Тиквички – 3-4 бр. Мазнина по желание – аз използвам кокосово масло. Извара (може да използвате крема сирене, сирене)   Ако използвате  сирене, помислете дали ще добавите маслини, за да не се получи прекалено солена плънка. Начин на приготвяне : Измиваме тиквичките и отстраняваме краищата. Нарязваме ги на лентички и подсушаваме. Аз пекох тиквичките в оребрен тиган намазан с кокосово масло. Ако не разполагате с такъв не е проблем, спокойно бихте могли да ги изпечете и във фурна.  Аз го предпочетох заради ивиците, които се получават върху лентичките, защото за мен е важно храната освен да бъде вкусна, да изглежда и естетически добре. Печем по няколко минути от двете страни до готовност. Оставяме  да изстинат, като през това време си приготвяме плънката – смесваме изварата и ситно нарязаните маслини.  Може да добавите подправки по желание. Слагаме от плънката горе долу на половината тиквичка, навиваме на руло и след това закрепваме с клечка за зъби. Може да гарнирате със сос по желание.

Анита Атанасова

c