Водещи новини - дясно Добрич Общество

Започна ремонт на плочките по центъра в Добрич

Започна ремонт на изпочупените плочки по пешеходната зона на Добрич. Той се извършва в рамките на гаранционните задължения на фирмата-изпълнител, съгласно договора зацентъра, съобщиха от Община Добрич в отговор на въпрос на Про Нюз Добрич.

„Тъй като плочите вече официално не са в производство, дълго чакахме да стане възможно португалският производител да ги произведе, специално за нас. Миналата седмица най-после са били доставени”, обясниха от общинската администрация.

Фирма „Дъга-Апостол“ вчера е започнала да обработва най-разбитите места, за да успее преди 24 май да ги възстанови и да може шествието да мине безпрепятствено.

Малко преди празника ремонтът ще бъде прекъснат, за да се почисти. След това фирмата ще поднови работата си. Тъй като работата е изцяло ръчна и бавна, технологично не е възможно да се работи в жегите, много е вероятно да работят „на порции” през цялото лято, обясниха от общинската администрация.

Припомняме, че централната пешеходна зона бе обновена  по проект за реконструкция на стойност 5 милиона лева по Оперативна програма „Регионално развитие”. Обновеният център бе открит през септември 2011 г.

По информация от Община Добрич, ремонт на пешеходната зона ще се извършва през целия гаранционен срок, който изтича през 2022 година.

Related Posts

  1. Калин Димитров says:

    Че плочките са боклуци е ясно – поне 50% са за смяна. Но и на старите здрави и на сменените се “помага” активно да се начупят. Днес по центъра микробус, трактор и камионче подготвят сцената за 24 май. Вчера камион с кран прибираше дървените къщички. Бронирани и тежки инкасо автомобили, както и полицейски коли се движат по тези плочки. Да не забравяме дрифт ралито миналата година и всеки 8-ми март автомобилното състезание за жени.
    Трябва да се подменят всички плочки с друг вид. Общината да съди изпълнителя и да се оправи всичко от веднъж и изцяло. Не до 2022 да виждаме само ремонти по центъра. А след 2022 г. какво правим? Ще си караме с начупените няколко години, докато не се намерят пари за нов ремонт.

  2. михаил says:

    ало,до кмета:ами сложете павет както в германия там има много улици с павета и въпраса ще се реши.толкова ли е сложно.друк е въпроса ,ако всяка година трябва да се крадат пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.