Култура

Водещият на „Панорама” със слово за 24 май в Добрич

Програма на тържествата, посветени на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, започва от 21 май, когато от 18.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“ ще започне Тържествен концерт, съобщават организаторите от Община Добрич. Празнично слово ще изнесе Бойко Василев – журналист, водещ на „Панорама“. Празничната програма включва изпълнения на Ивона Недева – флейта и Звезделина Тодорова – пиано.

Програмата на 24 май започва с тържества в учебни заведения. От 9.00 ч. в храм „Св. Георги” ще бъде отслужен благодарствен молебен. От 9 до 10 часа ще бъде празничното издание на радио „Добруджа”.

Цветя на паметника на Св. св. Кирил и Методий  ще бъдат поднесени от 9,45 ч. В 10.00 ч. на площад „Свобода” ще потегли празнично шествие на учениците и студентите, дейци на културата, образованието и науката.

В 11.30 ч. на площад „Свобода” ще започне празничен фолклорен концерт с участието на Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов, помощник ръководител Антония Тончева и музикален ръководител Николай Иванов, фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“ и Детска танцова студия „Добрич“ при Младежки център – Добрич и Танцова формация при ОУ „Димитър Талев“ с главен художествен ръководител Александър Александров и помощник-ръководител Юрий Митев.

От 18.00 ч. естрадата на площад „Свобода” ще започне празничен концерт на Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова. Час по-късно в клуб „The Maze“ рожден ден ще отбележи Читателско студио „Добруджански истории“.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.