Водещи новини - дясно Култура

Училище по калиграфия в Добрич ще учи малки и големи на красиво писане

„Училище по калиграфия“ ще учи малки и големи на изкуството на красивото писане. То ще бъде разкрито на 19 май в зала „Възраждане“ в Художествена галерия от 19.30 до 20.30 часа.

Инициативата е на Регионалния исторически музей в Добрич и е част от проявите за отбелязване на 65-ата годишнина от основаването на музея.

Създаден в далечната 1953 г., през изминалите десетилетия музеят се утвърждава като една от най-авторитетните културни институции в нашия град.

Проявите, посветени на тази годишнина и на европейската инициатива „Нощ на музеите“, ще започнат на 19 май от 17.30 часа в музея в градски парк „Св. Георги“. Основен акцент на празничното събитие е изложбата „Пътуване през времето“, която ще покаже най-атрактивната част от културно-историческото наследство на Добруджа, съхранявано във фондовете на различните отдели, и ще представи чрез богат снимков материал ретроспекция на разностранната музейна събирателска, научноизследователска, просветна и експозиционна дейност.

На вниманието на гостите ще бъде специално издаденият по повод годишнината „Юбилеен лист“,  който проследява накратко основните етапи в развитието на културната институция, припомня приноса на първите уредници и научни работници, акцентира върху интересни музейни колекции, фокусира вниманието върху успешния диалог с разнородните публики, представя най-значимите постижения на добричкия музей от изминалия период.

По традиция и тази година за всички посетители е подготвена богата празнична програма с участието на музиканти и певци от СУ „Св. Климент Охридски“, актьори от ДТ „Йордан Йовков“.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.