Водещи новини - дясно Образование

Радост и Явор са носителите на стипендия „Йордан Парушев“

Радост Лозанова и Явор Минчев са тазгодишните носителите на стипендията на името на основателя на Езиковата гимназия в Добрич “Йордан Парушев”.

Тя се присъжда за най- заслужилите абитуриенти на випуска. Ще бъде връчена официално на заседанието на Общинския съвет на 29 май.

Радост е печелила неведнъж BEST в категория поезия, свири на флейта. Споделя, че в училище любимите й предмети са били езиците – английски и френски, както и историята. Постижението, с което най-много се гордее, е приемът й в Единбургския университет. Споделя, че планира да стане преподавател по английски език, евентуално в България. Ще се постарая да не спирам да се занимавам и с всички странични дейности, които ме влекат – музика, изкуство, езици, споделя абитуриентката. Гимназията ще запомни предимно с позитивното – приятелствата, хубавите моменти с тях, празниците и изискванията, които ни подтикваха към действие.

Другият стипендиант от тази година Явор Минчев. Споделя, че се интересува от любопитната част от физиката. Езиците също му доставят удоволствие. На въпрос кое е постижението, с което се гордее най-много отговаря:Гордея се с всяко малко и голямо постижение, което ми е помогнало да се чувствам по-полезен и щастлив. Радвам се, че участвах в конкурс „1000 стипендии“ в категория „фотография“ и спечелих стипендия. Бях избран и да отида в Бавария, след успешно представяне в конкурс за представяне на непознатото в Бавария, като аз участвах със съчинение. Беше страхотно преживяване”.

Насочил се е към работа в креативната сфера. Обича да вниква и в техническия характер на нещата, затова би използвал и двете в намирането на удовлетворяваща професия.

Пожелава на езиковци да гледат на всичко с усмивка и да се възползват максимално от младите и безгрижни години. „Животът трябва да е наполовина забавление и наполовина работа, защото балансът е в основата на всичко. Учете умно, концентрирайте се върху силните си страни и упорствайте във всичко, което си заслужава! Тренирайте физиката и духа си и създайте истински приятелства!”, пожелава Явор.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.