Култура

Лудата комедия „Жена ми се казва Борис“ идва в Добрич

Една от топ театралните постановки за  България “Жена ми се казва Борис” ще гостува в Добрич на 20 юни от 19 часа в ДТ „Йордан Йовков“, информирха от пресцентъра на Община Добрич. Любо Нейков, Станимир Гъмов и компания ще излязат на добричката театрална сцена в щурата комедия от Рафи Шарт.

Влудяваща, експресивна, комична, пълна с обрати и изненади, преливане от мъжки в женски образи, екшън и абсурди, и за капак на всичко – изпълнена с ирония. С това може да се определи най-търсена постановка в България “Жена ми се казва Борис”.

Любимецът на публиката Любо Нейков влиза в главния женски образ на мястото на Румен Угрински. Дори да сте гледали постановката, сега ще я видите в друга светлина! В ролята на съпругът зрителите могат да видят Станимир Гъмов, обявен за победител в първия сезон на „Като две капки вода”. На сцената излиза плеяда от звезди – актьорите от „Комиците”- Петьо Петков-Шайбата и Ернестина Шинова, както и Стефан Рядков, Диана Любенова и Жанина Дончева.

Гъмов е бедняк, женен за богатата Диана Любенова и от две години с любовница. Лъжите му обаче си имат граници и влюбената до уши в него Жанина Дончева е намислила да разкаже за всичко на жена му. Това въвлича героят на Гъмов в пъклен план да преобрази в женски образ пощальона Нейков. Към цялата бъркотия се добавя случайно семейство от провинцията – Стефан Рядков и Ернестина Шинова, които допълнително усложняват ситуацията. За да е пълна картината, към този невъобразим сюжет се прибавя и образа на Шайбата, който играе ревнивия съпруг на любовницата на Гъмов.  Така всички актьори се сблъскват с различни комични и абсурдни ситуации от началото до самия край. Никой няма да иска  да се окаже в положение, когато любовница му внезапно му заявява, че ще се срещне с жена му, за да й разкаже всичко за тяхната двегодишна интимна връзка! Случайността изпраща на Жорж (Станимир Гъмов) спасител, в лицето на артистичния и изобретателен Борис (Любо Нейков). “Спасителят” обаче забърква такъв вихър от недоразумения, че една провинциална брачна двойка панически бяга от Париж, за да е далеч от столичните безумия, една жена губи мъжа си, друга – любовника си, един мъж през съвсем кратки отрязъци от време се чувства ту като рогоносец, ту като щастлив съпруг, друг вече не е наясно със сексуалната си ориентация.

ЖЕНА МИ СЕ КАЗВА БОРИС –  комедия от Рафи Шарт

постановка на Театрална формация Мелпомена и Театър “К.Величков”- Пазарджик

Превод : Светлана Панчева

Постановка:  ВЛАДЛЕН АЛЕКСАНДРОВ

Сценография : ПЕТЬО НАЧЕВ

Костюми : АНТОНИЯ ПОПОВА И АЛИНА ТЮТЪР

Актьори: СТАНИМИР ГЪМОВ, ЛЮБОМИР НЕЙКОВ, СТЕФАН РЯДКОВ, ПЕТЬО ПЕТКОВ – ШАЙБАТА , ДИАНА ЛЮБЕНОВА, ЕРНЕСТИНА ШИНОВА И ЖАНИНА ДОНЧЕВА

 

Билети за спектакъла – на касата на театъра!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.