Култура Регионални - начална Шабла

Шабленци гостуваха в община Каменка, Украйна

По покана на кмета Иван Лефтеров самодейни групи от Шабла бяха на посещение в Украйна, в населеното с много българи село Каменка, съобщиха от общинската администрация в добруджанския град.

Това е поредно посещение на самодейците от Шабла. Двустранните отношения в областта на културата между двете общини датират отпреди повече от десет години. Гостуващата група от община Шабла включваше танцов състав „Българка“ и фолклорна група „Добруджанка“ към народно читалище „Зора“, Шабла.
На 9 май село Каменка отбелязва двоен празник – Деня на победата и празника на селото.Представителите на община Шабла поднесоха венец пред паметната плоча на загиналите във Великата отечествена война 1941-1945 г. В празничния концерт, състоял се в същия ден в центъра на с. Каменка, се включиха и нашите момичета и момчета от танцов състав „Българка“, както и участничките от фолклорна група „Добруджанка“.
Домакините бяха подготвили и специална програма за свободното време на гостуващите си български приятели – посещение на градовете Измаил и Одеса. Осъществената визита е поредната крачка в съвместните усилия на двете общини за укрепване на сътрудничеството между тях.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.