Каварна Образование Регионални - начална

Кметът на Каварна поздрави абитуриентите

Кметът на община Каварна Нина Ставрева поздрави абитуриентите от всички каварненски училища, съобщиха от местната администрация.

Тя пожела „На добър час!“ на всички зрелостници от Средно училище „Стефан Караджа“ и Професионална земеделска гимназия „Климент Аркадиевич Тимирязев“ на специална церемония в двете училища.

„Днес вие завършвате един много важен етап от живота си. Поздравявам ви за успеха, за това, което вече сте постигнали в живота си. То не е малко. Ще го видите в очите на родителите си. Време е да продължите напред. Предстоят ви още много прекрасни моменти. Животът е пред вас, бъдете смели и дръзновени! Мечтайте и следвайте мечтите си! Летете високо, разперете крилете на младостта и правете света по-добър и справедлив, по-умен и толерантен. Следвайте сърцето си, дори когато то ви води към непознати и недобре отъпкани пътища. Това, което правите го правете с любов и желание. Вашето сърце ще бъде ваш компас.

Независимо къде сте, винаги ще намирате пътя към дома. Ние ще бъдем тук за вас. Ще ви очакваме при рибарските мрежи под Чиракмана, сред романтичните песни на авлигите по пътя към морето, в огласения от децата, които идват след вас, училищен двор.

Тук, под бащината стряха, ние ще ви очакваме с отворени обятия. С готовност да се учим от знанията и опита, с които вашето вдъхновение и смелост ще ви възнаградят. Помнете, че тук – в Каварна винаги ще има място, обич и бъдеще за вас. А сега – разперете криле и летете! Летете високо и смело!“, каза в обръщението си към абитуриентите Нина Ставрева.

Специален гост на празника бе известната със завладяващите си изпълнения на български патриотични песни Нели Петкова

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.