Култура Образование

В открит урок учениците от СУ „Димитър Талев” учиха и отново почистиха в Добрич

По време на свой открит урок, на 14 май,  библиотечните специалисти от Регионална библиотека „Дора Габе” заедно с учениците от II г клас на СУ „Димитър Талев”, са провели свое поредно занимание в рамките на проект „Библиотеката и училището – заедно за един по-чист град”, заемайки се и с почистване на градинката с детската площадка пред Ритуална зала – Добрич. Проекта, по който са ангажирани учениците се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в изпълнение на Договор РД11-00-338/20.12.2017 с Министерството на културата, информира пресцентъра на Библиотека “Дора Габе”.

Преди да се включат в поредното си занимание, малчуганите не са пропуснали да пуснат в кашона на кампанията „Лист по лист” своите изписани тетрадки и ненужни листи.

В градинката пред Ритуална зала, библиотекари и ученици са учили за връзката на човека с природата, за нейното опазване, за опасностите, пред които е изправена нашата планета в резултат на неразумната човешка дейност и др. На децата са били дадени полезни съвети относно пестенето на енергията, за разделното събиране на отпадъците, за намаляването на отпадъците, за запазване на водните ресурси, за намаляване на вредните емисии във въздуха, за компостирането. Накрая библиотекари и деца, разделени на няколко екипа са почистили отново градинката от фасове, изхвърлени батерии и много пластмасови отпадъци.

След края на открития урок, учениците са се върнали в библиотеката, за да проследят развитието на своята цветна градина, да заснемат цветното развитие и да запишат моментните резултати.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.