Образование

Екип на ФСГ “Васил Левски” бе в Италия по международен проект

Учители и ученици на Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски“, заедно с директора инж. Ангел Христов, са посетили в периода 29 април – 5 май италианския град Читанова, регион Калабрия, съобщават от учебното заведение.

Визитата се реализира по програма Еразъм+ и проект “RAINBOW – Right Attitude In Building Our World”.

В Италия екипът от ФСГ “Васил Левски” се е срещнал и обменил идеи с партньорите си от Испания, Турция, Литва, Македония и Румъния.

Работната програма е включвала дейности, свързани с неформалното образование и обучение, обединени от темата на елемента “Вода”.

Учениците са присъствали на лекция на проф. Марина Торнатора, преподавател в Средиземноморския университет в гр. Реджио ди Калабрия. Наблюдавали са примери за ефекта на водните природни бедствия върху заобикалящата ни среда.

Участниците в проекта са имали и възможността да посетят кметството на Читанова, където са били посрещнати от кмета на италианския град.

Групата е поетила Йонийското и Тиренско крайбрежие на Италия, добивайки впечатления за релефа на италианския бряг и за историческите забележителности в регион Калабрия.
Силно впечатление на добричките ученици е направил фактът, че италианските им връстници имат учебни занятия и в събота, а училищната сграда е модерно оборудвана с лаборатории и планетариум, посочиха още от ръководството на ФСГ „Васил Левски“ – Добрич.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.