Водещи новини Общество

„Майките в Добрич” с инициатива в подкрепа на децата от институции

Поредна инициатива организират членове на фейсбук групата „Майките в Добрич”. Те набират средства, за да зарадват за 1 юни – Деня на детето, малчуганите от институции в града.
Искат да зарадват с подаръци около 50 деца. За тях те ще закупят почерпка, играчки, дрешки, обувки.
Инициаторите са събрали информация за броя на децата и тяхната възраст, както и на какви празници биха се зарадвали.
Например, в центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждания 1 и 2 има 22 деца. Две от тях са момиченце и момченце на 5-6 години, 4 деца са 10-годишни, пет са на възраст 11-12 години, шест са на 16-17 години, а други пет са навършили 18 години.
Оказва се, подаръците, от които децата имат нужда, са волейболни и футболни топки, тъй като децата скоро са на състезание, също и федербали, образователни игри, „Не се сърди човече”. Биха се зарадвали на книжки с приказки, защото тези, които имат, са много стари и захабени. Има нужда и от блокчета за рисуване, моливи и т.н. , както и от дрехи, но най-вече от платненки и маратонки.
Предстои екипите на ЦНСТДБУ 3, както и Дома за медико-социални грижи за деца да споделят от какво имат нужда децата там.
Майки от фейсбук групата са се разпределили като отговорници за различните райони в града и организират събирането на средства в тях.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.