Каварна Култура

В Каварна завърши фестивалът „С България в сърцето“

Тридневният общобългарски младежки фолклорен фестивал „С България в сърцето“ бе закрит днес от кмета на Каварна Нина Ставрева и в присъствието на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Гости на заключителното събитие бяха народни представители от област Добрич, областният управител Красимир Кирилов и заместникът му Красимир Николов.
„Шепнат гордостта на Рила и Пирин – българският дух е непобедим“ и изминалите три дни на събора потвърждават това.
Децата, които пяха и танцуваха на международния фолклорен събор „С България в сърцето“ 2018 Каварна са истинското доказателство, че традициите се предават, че ще ни има , че България ще пребъде – каза Нина Ставрева при закриването на събора.

Специални благодарности тя отправи и към инициатора на събора Илия Луков, за това, че петнадесет години заедно с Община Каварна организират „С България в сърцето”.
„Благодаря ви за емоцията , атмосферата за това, че три дни Каварна бе фолклорна магия. Каварна ви обича и ви очакваме с нетърпение догодина“ с тези думи г-жа Ставрева изпрати над 1500 –те участници от тазгодишния събор.
Министър Димов беше поканен в Каварна да закрие ХV-ия общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето“. „Културата и фолклорът така дълбоко са пуснали корени в нас, че няма какво да ни помести – те дават основание не само да се гордеем, но и да си отговорим на въпроса защо сме най-старата държава в Европа“, каза министърът пред участниците и гостите.
Организаторите му връчиха почетна грамота за принос в съхраняването и популяризирането на българския фолклор, дух и традиции.
„Не трябва да забравяме, че имаме няколко ценни неща, които почти никой друг няма – нашият фолклор, нашата азбуката – единствената, написана, за да прославя християнството и нашият дух, които ни държат от векове и ще ни държат още векове“, каза министърът в знак на благодарност.
Съборът приключи с традиционното право българско хоро.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.