Балчик Култура

За трета година ще се проведе детският фестивал „Пясъчни творения“ в Балчик

За трета поредна година ще се проведе детския фестивал “Пясъчни Творения” – на 14 юли в „Белият град“ – Балчик, на плаж „Двореца“, както и пред “Тихото гнездо”, което в миналото е било лятна резиденция на румънската кралица Мария, съобщи Мартин Кръстев – инициатор и организатор на фестивала.

Събитието е по е инициатива на Мартин Кръстев, като целите на фестивала са децата да разкрият своя талант и да работят сред природата.
Организатор на детския форум е Държавен културен институт “Културен център “Двореца”. Проектът се реализира и с подкрепата на Община Балчик.
Тази година празника на пясъка за децата ще бъде без конкурсен характер, но ще има специални награди, които ще бъдат раздадени от петчленно жури.
Наградният фонд ще бъде осигурен от ДКИ КЦ “Двореца” и Община Балчик, а фирма Джей Eл Джи ООД отново ще подкрепи събитието, осигурявайки за участниците вкусен сладолед.
Новост в празника на децата е, че от тази година той е международен, тъй като във второто издание на фестивала се включиха деца от 5 държави – България, Украйна, Русия, Литва, Швеция и Дания.

Снимка: Марияна Върбанова

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.