Общество

Запознават младежите в Добрич с проект „Готови за работа”

Дирекцията „Бюро по труда” в Добрич организира събитие по проект „Готови за работа”, информират от поделението на Агенцията по заетостта.

То ще се състои на 29 май в района на Професионална гимназия по туризъм. Там ще бъде позиционирана информационна шатра, където всички младежи от града ще могат да се запознаят с целите на проекта. Ще получат различни информационни материали и ще бъдат консултиране на место от специалисти от Бюрото по труда.

Основната цел на проекта е стимулиране на активността на младежи до 29-годишна възраст включително, които не са нито в образование или обучение, нито в заетост и не са регистрирани като безработни лица в Дирекциите „Бюро по труда”, както и да се подобрят възможностите им за намиране на работа и трудовата им реализация на пазара на труда.

По проекта ще се реализират дейности за идентифициране, информиране и мотивиране на активно поведение на пазара на труда на икономически неактивни младежи до 29 г. възраст включително, които не са в образование или обучение. Другото направление е провеждане на „ателиета за търсене на работа“ с максимална продължителност 5 дни; психологическо подпомагане. Експертите от Бюрото по труда ще насочват безработните младежи към подходящи, съобразени с индивидуалния профил на лицата, мерки за обучение, образование и обучение.

В рамките на проекта ще бъдат организирани трудови борси за срещи на активираните младежи с работодатели;

 

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.