Водещи новини - дясно Туризъм

35 млн. лева за инвестиции вложи Албена преди новия сезон

Инвестициите на „Албена” АД преди началото на новия туристически сезон възлизат на 30-35 милиона лева, съобщи изпълнителният директор Красимир Станев.
Предварителните разчети сочат, че инвестициите за следващата година ще възлизат на около 50 млн. лв.
Тази година компанията инвестира около 12 млн. лева в комплекс „Бялата лагуна”. За сезона ще е готов в груб вид целият комплекс – ресторант, приемно, два басейна, анимационна зала. Те ще влязат в експлоатация през следващата година, след още 10 млн. лева инвестиции. Във ваканционно селище Форест бийч в Приморско „Албена” АД инвестира в 92 нови студия, модерни, петзвездни с обновяване на един ресторант.
В момента 10 на сто от базата на Албена е 5-звезден стандарт. „Лошото е, че публичният образ на България е двузвезден и тризвезден. Когато той продължава да стои в главите на потребителите, и 7-звезден хотел да направиш, той ще е по-евтин, защото ще е в двузвездна дестинация. Вместо държавните мъже да си правят срещите в резиденцията, където снима цял свят, да дойдат да ги направят в Албена или Златни пясъци, където българският бизнес изкарва парите, с които си плаща данъците, за да съществува тази държава”, коментира председателят на Съвета на директорите на “Албена” АД Радосвет Радев.
Факт е, че за последните три години компанията отново е започнала да инвестира много активно. Започнаха да се получават хотели, които много се харесват от 4 и 5-звездни гости, коментираха от компанията.
„В Европа и Средиземноморието Албена е най-големият курорт, управляван от една компания. Това дава възможност да мобилизираме финансови средства, да правим по-активни маркетингови реклами. Ние работим активно в района на Албена да има голф, да гарантираме високо качество на храната. Оттук нататък хотели, освен 4+ и 5 звезди, няма да се строят в Албена. Базата ще бъде обновявана”, уверяват от управата на ваканционното селище.
Стана ясно, че италианска архитектурна къща, която работи за Албена, разработва проект за обновената търговска улица.
За догодина има готов проект за двете малки тела на хотел Амелия /бивш хотел „Дружба”/, които са в ужасно състояние. Ще ги съборим и ще построим 82 нови стаи, като тези на централното тяло. Амелия ще стане с категория 4+, свързан с топла връзка с ресторант Амелия, обясни Станев.
Той съобщи, че има проект за разширението с пързалки за големи в Аквапарка.
Има шанс да се реализира и пълната реконструкция на хотел Арабела бийч, който да стане 5-звезден със 155 модерни стаи, три ресторанта. Идеята е той да се превърне в базов хотел за голф комплекса. „Готови сме да го прекръстим на „Отел дьо голф”. За догодина ще се направи пълна реконструкция на боулинг залата, която ще стане сити хол, където ще могат да се правят събития с мащаб 500 до 1500 души. Търговската улица най-късно през 2020 година ще е готова. Не сме се отказали и от ремонта на хотел „Добруджа”, както и на хотелите „Елица” и „Гергана”. В Гергана предстои събаряне на дългата част на хотела с ресторанта и изграждане на нов хотел”, каза още Красимир Станев.
По думите му, компанията подготвя курорта след 3-5 до 7 години той да е домакин на международни срещи от най-високо равнище.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.