Култура Тервел

Годишна изложба на школата по приложни изкуства към „Малкият принц“ в Тервел

Школата по приложно и изобразително изкуство при ЦПЛР „Малкият принц“ в Тервел откри своята годишна изложба, съобщава зам.-кметът Дияна Илиева.
Събитието се състоя във фоайето на Община Тервел. Изложбата е тематична и очаквано е посветена на 1300 годишнината от победата на Кан Тервел над арабските нашественици при Константинопол.Изложбата включва 44 рисунки. В работата по подготовката участваха 56 деца, които рисуваха в продължение на месец и половина по зададената тема.
Гости на събитието, освен малките художници, бяха техни родители, учители и приятели, зам.-кметът Дияна Илиева, Севдалина Колева – директор на Дирекцията, която обхваща дейностите с деца в Община Тервел, Виолета Димитрова – директор на ЦПЛР“Малкият принц“.Много и заслужени аплодисменти получи ръководителят на школата Виолета Янкова.
Поздрав към всички отправи Дияна Илиева. Тя покани децата да наблюдават с „професионален“ интерес изработването на паното с озображение на Кан Тервел върху фасадата на блок 5. И , разбира се, да участват в общинската ваканционна програма „Наше лято“.Директорът на център „Малкият принц“ също поздрави децата и тяхната учителка и припомни за спечелените през годината призове и награди.
Изложбата „Кан Тервел- Спасителят на Европа“ ще бъде иложена в залата за временни експозиции на общинския музей при неговото откриване на 22 септември т.г.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.