Добрич Общество

Деца и възрастни събра честването на 9 май в Добрич

Десетки деца и възрастни събра общоградското поклонение, с което Добрич отбеляза 9 май – Ден на Европа и Ден на победата. Събитието бе организирано от община Добрич и в него се включиха общински съветници, почетни граждани, ветерани от войната.
Сред гостите бяха областният управител Красимир Кирилов, Оксана Жерновая – консул в Генералното консулство на Руската федерация във Варна, Анатолий Семченко – зам.-кмет на руския град Тамбов.
„Днес се навършват 73 години от дългоочаквания край на Втората световна война. Война, в която милиони са намерили своя последен път. Изключително важно е да отчетем, че в черната статистика влизат и над 35 хиляди българи. Дълбок поклон пред всички милиони загинали и дали живота си, за да сме свободни днес“, призова в словото си кметът Йордан Йорданов. 

Не случайно, по думите му, днес честваме и Деня на победата, и Деня на Европа. Опазването на мира и ценностите на обединена Европа, според кмета, са отговорност, която възрастните трябва да предадат на децата и на младите хора.

На общоградското поклонение свещеници отслужиха панихида.

Паметта на загиналите бе почетена с минута мълчание и падане на колене. Пред мемориала бяха положени венци и цветя на признателност. По-късно поклонение се състоя и пред Паметника на Съветската армия в градския парк.

 

Представители на институции и много граждани положиха венци и цветя на мемориала.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.