Образование Тервел

Детска градина „Детелина“ от Тервел с престижен знак за качество

Детска градина №1 „Детелина“ в Тервел получи престижен знак „eTwinning School Label”, съобщиха от Общината в добруджанския град.
Този знак е присъден на 1212 училища и детски градини в европейски страни. Българските образователни институции, отличени с престижния знак са 24 – 18 училища и 6 детски градини. Една от тези шест български детски градини е детска градина „Детелина“ – гр. Тервел.
Неин директор от 2011 година е Капка Христова. Тя ползва английски, руски и румънски език и включва детската градина в множество инициативи, свързани с участие на детски градини от различни страни. Под нейното ръководство учебното заведение промени не само интериора си, но и начина на работа с децата и родителите им.
Наградите и отличията станаха част от ежедневието. Детската градина бе регистрирана в платформата eTwinning през 2011 г.
Тя е единствената детска градина в България, която в края на 2015г. получи акредитация за работа с доброволци по Програма Еразъм +. Последваха множество проекти, инициативи и презентации и така се стигна до престижната номинация. Съгласно информация от електронната страница на платформата, 1212 – те европейски училища и детски градини са номинирани като новатори и лидери в следните области: дигитални технологии, безопасност в интернет, иновативност и креативност в педагогическите практики, устойчиво професионално развитие на персонала, обучителни практики за взаимодействие между персонала и децата.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.