Водещи новини - дясно Култура

Седмица на камерната музика почита Константин Илиев

Седмица на камерната музика „Константин Илиев“ започва от днес в Добрич. Концертните изпълнения ще се проведат в огледална зала “Нели Божкова” от днес до 11 май. Тазгодишното издание се посвещава на 30-ата годишнина от смъртта на именития български композитор Константин Илиев (1924 – 1988), съобщават организаторите от Община Добрич.
Откриването на Седмицата на камерната музика е тази вечер от 19 часа с концерт на Ансамбъл „Musica Nova Sofia“ с диригент Драгомир Йосифов. В програмата са включени произведения от Константин Илиев. Сред тях са „Седем багатели за кларинет и виолончело”, „Соната за цигулка и виола”, „Две детски пиеси за пиано – „Селски танц“, „Песента на колелетата“ и др.
Утре ценителите на класическата музика ще могат да чуят камерен концерт на клавирно дуо Десислава Щерева и Евгения Симеонова. Програмата включва „Страници от албум“ за соло пиано (Валс и Токата) на Константин Илиев и „Славянски танци“ за пиано на 4 ръце на Антонин Дворжак.
Камерен концерт на Петър Карагенов – пиано и Шерил Пейсин Лий, Сингапур – сопран, ще звучи в зала „Нели Божкова” на 10 май. Програмата включва произведения на Константин Илиев, Иван Спасов, Америк Го, Самюъл Барбър и Роберт Шуман.
На 11 май с концертът „Славянска музика“ на Български Камерен Оркестър – Добрич с диригент Алексей Измирлиев ще бъде закрита Седмицата на камерната музика.

Снимка: dobrich24.com

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.