Добрич Общество

Квартал „Иглика“ победи в конкурса „_Място 2”

Над 100 граждани от четири квартала се включиха в конкурса за проект „_Място 2”, съобщиха организаторите от сдружение „Еко Добруджа“.

За един уикенд с помощта на община град Добрич, 4 междублокови пространства  в града се превърнаха в приятни и чисти места.
Конкурсът имаше за цел да ангажира гражданите, които заедно да почистят средата, в която живеят. В събитието се включиха общо над 100 доброволци, които заедно успяха да преобразят изоставените и замърсени места в приятна атмосфера за младежи и възрастни.

Конкурсът се превърна в състезание между кварталите. Участваха кварталите: „Иглика“, „Дружба“, „Добротица“ и „Балик“. Комисия по оценяване на работата имаше тежката задача да определи победителя.

Безпорен победител в конкурса е квартал „Иглика“. В продължение на 3 дни жителите на квартала не спряха да почистват района си и да споделят визията си за приятно и полезно място за сплотяване на поколенията и общностите. Конкурсът на територията на квартала протече с много настроение и народна музика.

Почетното второ място заема квартал „Дружба“. Там също не липсваше настроение. Местните споделяха плановете си за мястото отново на фона на приятна музика. Третото място се поделя между кварталите „Добротица“ и „Балик“. Местните и тук се постараха да направят своята промяна и да споделят идеите и вижданията си за мястото, което си почистиха.

От сдружение „Еко Добруджа” благодарят за всеотдайността на всички местни общности.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.