Каварна Спорт

За пети път ще бъде излъчен отборен шампион на област Добрич по билярд

Традиционното отборно областно първенство по билярд ще се проведе тази събота, 12 май, съобщиха от отборите Мистъри – Добрич и No Limit – Каварна.

Арена на това вълнуващо спортно събитие ще бъде отново “No Limit Billiard Club” – Каварна. Първите мачове ще започнат в 12.00 часа, зрителите ще могат да наблюдават изпълненията на най-добрите майстори на щеката в Добруджа през целия следобед, а награждаването се очаква да бъде около 18 часа. Всички любители на този красив и интелигентен спорт са поканени да се насладят на играта.

Отборите на Добрич и Каварна ще бъдат от по четирима състезатели. Всеки от тях ще има по един мач индивидуално в дисциплините осма, девета и десета топка, както и игра на двойки. Отборът, който пръв стигне до 8 победи, ще спечели титлата областен шампион за 2018-та година, купата и златните медали.

Капитан на отбор “Mystery” – Добрич за втори пореден път е Мартин Иванов – трикратен годишен шампион на града. Той отново залага на рекордьора по спечелени титли в Добрич Николай Карагеоргиев – Шпикера и на Димитър Узунов, за когото това е пето поредно участие на областното първенство. Новото име в отбора е 17-годишният талант Емо Ангелов – вицерепубликански шампион на България за юноши на девета топка, бронзов медалист на осма и бъдещ участник на Европейското първенство по билярд за състезатели до 19 години през това лято.

Капитан на “No Limit Billiard Club” – Каварна е Георги Желев, който е достигал до пето място на републиканско първенство по билярд за мъже. В състава са още Димо Ангелов и Петър Атанасов, които вече са ставали областни шампиони и имат сериозен опит от републикански и регионални турнири, както и Кристиян Евелинов, който успешно съчетава на високо ниво два спорта – той е и футболист на Калиакра.

Първите 3 издания на отборното областно първенство по билярд бяха спечели от домакините от Каварна, а през миналата година тимът от Добрич за първи път стигна до победата.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.