Водещи новини Крими

Посегнаха на храм „Св. Кл. Охридски” в Добрич

Неизвестни са опитали да разбият вратата на храм „Св. Климент Охридски” в Добрич, за щастие неуспешно, съобщи свещеник Мирослав Енчев.
За Про Нюз Добрич той обясни, че това се е случило в нощта срещу Гергьовден.
„Сутринта, когато отваряхме храма, шината, която държи едното крило на вратника, беше изкарана. Самият вратник беше напънат с цел заключващия език да прескочи жлеба, в който влиза. Беше си взломено”, обясни свещеникът.
Освен това, пейка и греда са били подпрени от вътрешната страна на задната част на оградата. Мирослав Енчев предполага, че това е било направено, за да може по-лесно да се влезе и излезе от двора на храма.
Според него, през нощта крадците са влезли в двора на храма и са подготвили условията, за да могат по-късно да проникнат в самия храм и да излязат по най-бързия начин. Най-вероятно, нещо ги е спряло, предполага свещеникът.
Той сподели, че това не е първото посегателство на храма.
Преди около година и половина крадци посегнали на касите за дарения. Случило се в работно време. От тогава в храма има видеонаблюдение.
„Биг Брадър” в храма…. Нелепо, но се налага”, сподели отецът.
Той се надява Бог да вразуми, тези, които посягат на храмовете. А, ако са наркозависими, това са болни хора, споделя свещеникът.

Предната вечер в района на връщане от работа бе нападната 66-годишна жена. Тя е била съборена на земята от двама мъже, които са я влачили, ритали и ограбили.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.