Общество

Голям интерес към Фермерския пазар на Гергьовден в Добрич

На голям интерес се радваше празнично издание на Фермерския пазар Добрич на днешния Гергьовден. Той бе разположен пред църквата „Свети Георги”.

С пожелания за здраве и изобилие, производителите отбелязаха началото на стопанската година.


На щандовете можеха да се намерят пресни зеленчуци и подправки, шарлан, био ябълков оцет, млечни и месни продукти от производител.
Пчелен мед, восък, прополис, прополисова тинктура, био-сертифицирани мед и пчелни продукти, можеха да открият добричлии на празничния фермерски базар. Както и брашна от пшеница, спелта, лимец, ръж, елда, зърно от лимец, спелта, елда, варива – боб, а също и хлебчета от пълнозърнесто брашно, от лимец с ръчно приготвен квас или от грахам с квас, както и много други пълнозърнести продукти.

Подаръци за празника или украса за дома предлагаха шатрите в арт зоната – уникални плетени изделия от рециклирана хартия, ръчно изработена декорация, аксесоари от вълна и плат, бижута.
На празничния базар се предлагаха и първите цветя в “Чудната градина” – новото социално предприятие, създадено по проект на фондация “Свети Николай Чудотворец” в Добрич. Те са отгледани от младежи с интелектуални затруднения.
Разсадът за 9 вида летни цветя е отгледан на покривите и терасите на центровете за хора с увреждания в очакване общината да предостави терен от 3.5 декара, където през септември да бъде изградена целогодишна оранжерия. Социалният проект ще насърчи 14 момичета, които живеят в защитени жилища, и 15 младежи от Дневния център за хора с увреждания да се трудят и да открият нов смисъл във всекидневието.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.