Водещи новини - дясно Образование

Отбор от Добрич участва във фестивал по роботика

Екип от Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич, днес участва в “Русенски фестивал на роботиката”, който се провежда в Русенския университет. Учениците, чийто ръководител е преподавателят Мария Кирилова, ще представят проект за наводнението в Добрич от юни 2014 г. Във връзка с разработването му, децата са имали и среща в областна администрация.

Отборът от ЕГ “Гео Милев” участва за втора година във фестивала на роботиката.

Регионалната инициативата е част от програмата “Роботика за България” и е съвместна между математическата гимназия “Баба Тонка” и висшето училище, съобщиха от университета.
Състезанието ще излъчи отборите, които ще бъдат допуснати до националния кръг през юни тази година в София.
В “Русенския фестивал на роботиката” са заявили участие 24 отбора от Русе, Варна, Силистра, Шумен, Добрич, Велико Търново и Плевен.
Участниците и техните ментори ще представят работата си по роботите и пред жури в направлението “Рободизайн”. В направлението “Робоигра” се осъществява пряка надпревара с другите отбори в изпълнението на мисии. “Отборната игра” е тази част от състезанието, в която се оценяват уменията на членовете на отбора да общуват помежду си, да си помагат и да споделят идеи и умения в състезателния процес. В направлението “Изследователски проект” участниците ще презентират своите научноизследователски проекти по тазгодишната тема – “Хидродинамика”.
Крайното класиране се определя от представянето на всеки отбор в четирите направления.

Снимка: Архив

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.