Водещи новини Добричка Общество

Обявиха новите почетни жители на Карапелит, кметът връчи и ключа на селото

Званието Почетен жител на село Карапелит бе присъдено за втора поредна година. Церемонията се състоя на празника на селото, който се чества днес. Той започна с празничен водосвет и освещаване на курбана от отец Василий.


Гости на празника бяха народният представител Даниела Димитрова, кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков, председателят на Общинския съвет Донко Марев, общински съветници, кметове, представители на културни институти.


Празникът продължи в читалището, където за жителите и гостите на селото беше подготвена богата музикална програма.


Там кметът на Карапелит Иван Стоянов обяви и новите Почетни жители на селото. Отличени бяха: Даниела Георгиева – управител на фирма „Тера”, Ерхан Фикрет – изпълнителен директор на „Клас олио”, Еленка Матеева – работила 40 години в системата на образованието, Янка Иванова – учител по математика от 40 години, Ивелина Тончева – директор на средното училище „Н. Й. Вапцаров”, Николинка Георгиева – медицинска сестра, която е работила в здравната служба в селото от нейното основаване, Ивелина Колева, работеща в аграрния сектор. Те получиха грамоти, плакети и красиви картини.


Тази година кметът връчи ключа на село Карапелит на народния представител Даниела Димитрова, която трябва да го съхранява до празника следващата година. Депутатът благодари за огромното доверие и пожела на жителите на селото да са здрави, да са заедно и да се радват на благодатна година.


Кметът Иван Стоянов поздрави жителите на Карапелит и апелира да не допускат да угасне светлината на специфичното карапелитско родолюбие. „Да отворим сърцата си и да бъдем заедно, да съхраняваме традициите си”, призова още кметът.


„Нека Свети Георги ви закриля, да вдъхва смелост и увереност във всяко начинание”, пожела в поздравителния си адрес инж. Тошко Петков. Той призова жителите на общината да пазят традициите и да превръщат всяко населено място в приветлив дом за своите деца. „Нека в утрешния ден Свети Георги благослови Вашата земя с хубав и обилен дъжд, пожела още кметът.


В богатата музикална програма участваха съставите към детската градина и училището в селото, автентичният фолклорен състав към читалище „Йосиф Йосифов”, детска танцова школа „Хорце” и оркестър „Добрич” с ръководител Ранко Ранков.

 

 

За жителите на селото и гостите на празника бе раздаден курбан за здраве

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.