Каварна Общество

За Деня на Каварна въвеждат временна организация на движението

В Деня на Каварна, който се отбелязва на 6 май, се въвежда временна организация на движението на моторни превозни средства, съобщават от общината.

Забранява се движението и паркирането на пътни превозни средства от 20.00 часа на 5 май до 22.00 часа на 6 май по ул. „България” и ул. „Добротица”. Ограничението важи за участък от ул. „България”, заключен между ул. „Георги Кирков” и ул. „Димитър Дончев – Доктора”; по ул. „Добротица” – в участъка от ул. „Никола Вапцаров” до края на пешеходната зона.

За осигуряване на безопасността на движението се препоръчва да се използват обходни маршрути. Единият е за идващите от Шабла, които ще преминават по  ул. „Добруджанка”, покрай базата на „Агроспектър”ООД, ул. „Добротица”, ул. „Георги Кирков”. Другият маршрут е за идващите от Балчик. Те ще се придвижват по  ул. „Георги Кирков”, ул. „Добротица”, покрай базата на „Агроспектър”ООД, ул. „Добруджанка”.

За своя градски празник, Община Каварна е подготвила празнична програма:

От 8:30 часа в храм „Св. Вмчк Георги”, който само преди година отбеляза своята 180-та годишнина, ще бъде отслужена Празнична Света литургия.

от 10,30 часа на Площад „Защитата на Каварна”

  • ФТА ,,Бизоне“ културната програма с концерт на фолклорен танцов ансамбъл „Бизоне”
  • Професионален фолклорен ансамбъл ,,Добруджа“
  • Ивелина Колева – народна певица

в 20,30 часа на Площад „Защитата на Каварна”

  • ,,Бог рок“- музикален спектакъл на Филип Аврамов и приятели
  • Празнична заря

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.