Култура

Отличиха победителите в конкурс за рисунки по творби на Дора Габе

Наградите на победителите в конкурса „Нарисувай приказка“ бяха връчени днес в дом.-паметник „Йордан Йовков“. Авторите на най-добрите творби по произведения на Дора Габе получиха награди от заместник-областния управител Живко Желязков, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Конкурсът бе организиран от Регионален исторически музей и в него участваха деца от детските градини в цялата област, сред които и възпитаници на забавачки, носещи името на авторката. Жури в състав: Магдалена Трифонова – уредник на Дом-паметник „Йордан Йовков“ – Добрич, Милена Алджабари – художник, педагог в Художествена галерия – Добрич, Стела Славова – художник, ръководител на Ателие по изобразително изкуство „Стела и Дара“ при Общински младежки център „Захари Стоянов“ – Добрич, разгледа постъпилите 154 рисунки и присъди наградите в две възрастови групи – от 3 до 5 години и от 6 до 7 години.

Живко Желязков поздрави малчуганите, родителите, учителите и организаторите на конкурса от името на Областния управител Красимир Кирилов и от свое име и им връчи грамоти и награди, осигурени от организаторите на конкурса. От името на Областния управител победителите в двете възрастови групи също получиха образователни книжки.

Изложба с най-добрите рисунки от конкурса е експонирана до 21 май в Литературния музей.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.