Водещи новини Здраве

Оперират очите на две от пострадалите при взрив в Добрич деца

Две от пострадалите пет деца при инцидент с взрив от неустановено вещество в буркан в Добрич са настанени в Очната болница във Варна, съобщи Радио Варна като се позова на здравното заведение.

Момчетата са на 11 и 12 години, очите им ще бъдат оперирани, тъй като парченца от стъклото са попаднали в тях, но зрението ще бъде възстановено, уточни д-р Руслан Тошев, народен представител и предишен управител на здравното заведение.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, инцидентът е станал вчера следобед по улица „Кочо Честименски“, в района на бившите студентски общежития.  Момченцата си играли с буркан с бяла течност, който се възпламенил и избухнал. Веществото от буркана в момента се изследва, след експертизата ще стане ясно какъв е произходът му.

Непосредствено след взрива, пострадалите деца са приети в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Едното е с травма на главата и застрашено зрение, поради което веднага е транспортирано в Очна клиника във Варна. Други три бяха приети в болницата в Добрич.

От Областната дирекция на МВР съобщиха, че по случая се извършва проверка. Родителите на петте момчета на възраст от 10 до 15 години ще бъдат разпитани, за случая е сигнализирана прокуратурата в Добрич.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.