Крими

В Балчик повторно ще гледат дело за закана за убийство към съдия

Дело за отправена закана към съдия за убийство ще бъде гледано отново, съобщиха от пресцентъра на Добричкия окръжен съд.
До това се стигна, след като състав на Окръжния съд е отменил присъда, постановена от районните магистрати в Балчик срещу мъж, обвинен за закана с убийство и хулиганство. Делото е върнато за ново разглеждане от друг състав на същия съд.
Районният съд в Балчик е признал 43-годишния Янко К. за виновен в това, че на 10 ноември 2016 година в Окръжен съд – Варна, е отправял обиди и заплахи към съдията и прокурора по делото, по което е бил подсъдим. Мъжът викал, ругаел, след като разбрал, че е осъден на 7 години “лишаване от свобода” за държане на наркотици. В момента, в който му била наложена мярка “задържане под стража” и служител на съдебната охрана му поставил белезници, подсъдимият се заканил на председателя на съдебния състав, че ще го намери и убие. Докато охраната извеждала подсъдимия от съдебната зала, той продължавал да отправя обиди към съдията и прокурора.
Районният съд в Балчик, където делото е гледано след отвод на варненски съдии, е постановил за извършените непристойни деяния две години “лишаване от свобода” при строг затворнически режим. Заради допуснати процесуални нарушения при първоинстанционната присъда Окръжният съд я отмени и върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав в Балчик, посочват от пресцентъра на Съдебната палата в Добрич.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.