Култура

Валентин Катранджиев ще участва в изложба във Ванкувър

Валентин Катранджиев от Добрич ще участва в годишната изложба на Artists For Conservation 2018 във Ванкувър, Канада, с картината си “Северът ги призовава”. Той благодари на журито за подбора и поздрави останалите художници, които ще участват в изложбата.
Валентин Катранджиев живее в Добрич. Освен със своите картини, той е известен и с любовта си към дивата природа, която възпява чрез похватите на изобразителното изкуство и фотографията. Името му може да бъде срещнато и в много публикации и изследвания на животинските видове. Както самият той споделя: “От малък обичам да рисувам – всякакви животни, особено птици, но бързо проумях, че насладата от преживяното включва и пейзажа с цялата си пъстрота и красота, с аромата на цветята и тревите, с нежните лъчи на слънцето, които правят света около нас така красив и пленителен. Опитвам се чрез всяка една моя картина да накарам нещичко да трепне в душата на човека, който я гледа и чрез нея да му вдъхна не само любов и уважение към природата, но и грижа за нейното опазване”.
До момента Валентин Катранджиев е единственият художник от източна Европа, който е приет за член в една от най-престижните световни природозащитни организации Artists for Conservation (AFC) със седалище във Ванкувър, Канада. Има реализирани изложби във Ванкувр, Канада, в Тусон, щата Аризона, 2 изложби в щата Мичиган, в Балчик и София. Негови картини са собственост на частни колекционери от Англия, Швейцария, Холандия, САЩ, Румъния, Белгия и др.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.