Общество

Половината от жителите на област Добрич декларират доходите си по интернет

В офиса на НАП – Добрич. до момента са постъпили 12 398 годишни декларации, 5956 от които са били декларирани чрез интернет. От Национаната агенция отчитат повишен интерес през тази година от страна на добруджанци, към електронната услуга, информират от приходното ведомство.

Декларираните за изминалата година доходи по интернет, с електронен подпис или използвайки персонален код, представляват над 48% от общо подадените декларации. 1093 от формулярите пък са постъпили чрез лицензиран пощенски оператор, като в близките дни в местния офис на Агенцията очакват по този начин да пристигнат още над 600 формуляра.

От всички електронно подадени декларации, “над 3000 са на граждани, които са ползвали своя персонален код, за да декларират доходите си за изминалата година, като по този начин са спестили както от своите разходи и време, така и на администрацията“, коментира директорът на местния офис на НАП Димитър Димитров.

Кампанията за деклариране на доходите на физическите лица вече приключи за офисите на НАП. Всички подадени до момента документи са над 500 000. Приблизително половината от тях са изпратени по интернет, подписани с електронен подпис или с безплатния персонален идентификационен код – ПИК. От НАП отчитат сериозно повишаване на интереса към е-подаването на декларации от физическите лица, както и удовлетворение от резултатността на кампанията в национален мащаб.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.