Общество

Започва кампания на данъчните за проверки на пунктовете за годишни технически прегледи

Начало на кампания за масови данъчни проверки в пунктовете за годишни технически прегледи(ГТП), стартира Националната агенция по приходите.  Освенза издаването на касови бележки и отчитането на оборота, инспекторите ще следят и за спазването на осигурителното законодателство, информират от НАП.

Обобщените данни за извършените прегледи, които всички пунктове за ГТП подават към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, са анализирани в приходната администрация, като са съпоставени с данните от фискалните им устройства. До момента, при 326 пункта са установени значителни разлики между подадената информация за прегледаните автомобили и отчетените приходи на касовите апарати. Първоначалните оценки сочат, че общата сума на укритите приходи е в размер на 19,4 млн. лв. Предстои тези несъответствия да се потвърдят или опровергаят. На фирмите, които стопанисват пунктовете, могат да бъдат възложени и ревизии, допълват от НАП.

От приходната администрация напомнят на клиентите на пунктове за ГТП, че за всяка заплатена от тях такса за преглед, задължително трябва да получат и касова бележка. За нарушения на данъчните изисквания могат да се подават сигнали на телефона на Националната приходна агениця – 0700 18 700.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.