Каварна Общество

Малкият Теди от Каварна беше успешно опериран, благодарение на дарители

Малко преди да навърши две години малкият Теодор Пиндиков от Каварна бе успешно опериран в клиника в Истанбул, съобщиха близки до семейството.

Операцията бе на 16 април и сега малчуганът се възстановява.
Парите за операцията бяха събрани от много хора и фирми, които се отзоваха на апела за помощ.

Средства за лечението на момченцето бяха набирани чрез дарителска сметка и различни благотворителни инициативи в родния му град Каварна.

3000 евро постъпиха в дарителската сметка на Теди, дарени от изключителен човек и приятел. В навечерието на Великден, в Народно читалище “Съгласие-1890“ се състоя благотворителен  концерт в помощ на Теодор Пиндиков. Общата сума, която бе събрана на концерта е 3 330 лв. В благородната кауза със свои изпълнения се включиха Вокална академия-Каварна, Фолклорен танцов ансамбъл “Бизоне”, Детски народен хор “Шарено коланче”, Женски народен хор и Фолклорен танцов клуб “Мераклии”, съобщиха от морската община.

Средства бяха набрани и на благотворителна вечер, организирана от „Инер Уил Каварна” с президент Снежана Йорданова, събирайки над 4000 лв. Дарение от 1000 лева направиха с лични средства народните представители от ГЕРБ Даниела Димитрова и Пламен Манушев, както и членове на ръководството на ГЕРБ в Каварна.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.