Добричка Образование Регионални - начална

Детска академия насърчава над 650 деца от община Добричка да усвояват българската реч.

Детска академия за толерантност насърчава над 650 деца от маргинализирани общности в Добричката община успешно да усвояват българската реч. Усилията по проекта, който има подкрепата на оперативната програма “Наука и образование за интелигентен растеж”, са изключително важни, защото в Добричката община живеят 28.6 на сто от ромската общност в областта, заяви кметът Тошко Петков при представяне на напредъка по инициативата.
Децата, които са преминали над 3300 групови занимания в трийсетте детски градини в общината, вече използват целесъобразно думи от българския език, познават гласните звукове и могат да образуват срички, конструират изречения по картина, правилно съгласуват числителни със съществителни имена, каза ръководителят на проекта Наташа Захариева. Според педагози бъдещите първолаци са усвоили и речевото поведение при запознанства като употребяват изрази за вежливост – ако обичате,бихте ли, извинявай и други.
В детската академия работят и много ателиета за музика, театър, танци, приложни изкуства, които поощряват децата да осъзнават аз-формата като проява на ценности, а не като потребности, посочи ръководителят на проекта. Децата от академията ще отпразнуват 1 юни с Фестивал на талантите в село Паскалево.

БТА

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.