Общество Регионални - начална Шабла

Гости от Италия посрещна Община Шабла

С химните на България, Италия, Европейския съюз и на Шабла започна тържествената сесия на Общински съвет – Шабла. Сесията откри Живко Спасов, председател на Постоянната комисия по управление на общинската собственост, икономическа и инвестиционна политика, който произнесе кратко слово. Кметът  Мариян Жечев, приветства гостите с добре дошли и направи кратко представяне на общината.
От страна на гостуващата община Сан Чезарео, приветствия поднесоха председателят на Общинския съвет и зам.-кметът, които по късно получиха от Мариян Жечев плакет, с пожелание за ползотворно сътрудничество между двете общини и почетен знак на града.

Италианската община подари гоблен с извезани гербове на побратимените две общини.
След края на тържествената сесия гостите имаха възможност да посетят храм „Св. Харалампий, както и да се запознаят с дейността на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в града.

По-късно те разгледаха Градския парк, където по програма, изготвена от домакините засадиха две български рози, в знак на положеното през ноември 2017 г. сътрудничество между двете общини.
В рамките на визитата им те се запознаха със забележителностите на Добруджа.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.