Добрич Общество

Над 23 млн. лева ще бъдат инвестирани в пътната инфраструктура в Добрич

Над 23 000 000 лева ще бъдат инвестирани в обновяването на булеварди и улици в Добрич в започналия сезон на ремонтните работи, съобщи кметът на областния град Йордан Йорданов, съобщи БТА.

По думите му за първи път от години общината ползва толкова голям бюджет, осигурен с проекти по оперативната програма “Региони в растеж”, по Програмата за трансгранично сътрудничество “Interreg V-A Румъния-България 2014-2020 г.” и от собствени приходи.
Ще бъдат обновени над 30 улици – всяка дълга над километър, по които автомобилният трафик е активен.Само в участък от булевард “Трети март”, който води към една от индустриалните зони в града, ще бъдат ремонтирани около 28 000 квадратни метра пътна настилка, поясни Йорданов. Той допълни, че ще бъдат ремонтирани и по-малки улици,които не са преасфалтирани от десетилетия. Кметът каза, че в програмата е включена и реконструкцията на тротоари, за които общинският съвет реши да бъдат заделени 600 000 лева – част от банков заем.Очаква се строителните работи по уличната мрежа и пешеходните зони да продължат до късна есен.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.