Здраве Общество

Над 20 хиляди лева събра на бала си Лайънс клуб Добрич

Под мотото „Деветнадесет години ние служим“ Лайънс клуб Добрич отпразнува  своя 19-и рожден ден в курорта Албена в присъствието на 240 Лайънс приятели, съобщи президентът на клуба Ивайло Милев.

Сред гостите на грандиозното събитието бе дистрикт-управителят на Лайънс Дистрикт 130 България Васил Клявков, както и членове от Лайьнс клубове от цялата страна.

В своето приветствие Васил Клявков заяви, че клубовете в другите градове има на какво да се научат от дейността на Лайънс клуб-Добрич, защото за 36-и пореден път провеждат толкова грандиозно събитие, събирайки толкова много хора с мисъл за благотворителност и милосърдие в помощ на уязвимите хора.

Водени от желанието да станат съпричастни с каузата да се осигурят повече средства за осъществяването на трите приоритетни програми, по които работи клубът, бяха събрани  20 186,00 лв.

Президентът на Лайьнс клуб Добрич Ивайло Милев сподели удовлетворението си от успешната 2017/2018 година, в която са извършени профилактични скрининг прегледи на зрението на децата от детските градини в 12 села от община Добричка.

Втората приоритетна програма е стартирала през 2012 за провеждане на профилактични прегледи за гръбначни изкривявания на децата от 1 до 3 клас в училищата в Добрич. Те се провеждат съвместно с Диагностично-консултативен център-II в Добрич от доктор Павлина Бахлова – физиотерапевт.

За Лайънс година 2017-2018 са прегледани 230 деца от първи, втори и трети клас от СУ ”Димитър Талев”. Констатира се, че има увреждания само на 21 ученици, което е 9,13 %. Това е най-ниският процент в годините по работа по програмата. Д-р Бахлова обяснява този нисък процент деца с проблем, и то в лека степен, с организацията на учебния процес в училището, а именно, че децата не носят ежедневно тежките чанти до дома и обратно, а в някои първи класове, това е избегнато, дори и в почивните дни.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.